Selasa, 19 Mac 2013

Hidup perlu berusaha

hari ini... setelah di semak2

Alhamdulillah... syarikat yang aku usahakan telah mencapai 1 juta turn over dalam masa 8 bulan...
cayok2,
terima kasih pade kawan2 yang suport aku...
harap terus maju... walaupon agak sakit dengan payment yang lambat masuk... 

yeahhh!!! terus maju kehadapan....


Sabtu, 26 Januari 2013

Saturday

hallo hallo hallo...

lamo boto den tak menaipkan? muhahaha bukan ade sesapo nak baco pon hehehe.. kadang2 cume untuk sendiri je.. hehehe


ari ni...
sabtu 
26 january 2013..

dok depan lappy.. terus menenkan keyboard.. tak tahu ape nak di coretkan 
muhahaha




Khamis, 29 November 2012

Jam 2 pagi...

Salam to all...

sekian lame tak menconteng di blog aku sendiri... tp disebabkan satu hal aku kembali disini...

seperti yang telah dikate kan... dalam hidup ini ade pelbagai ragam.. ade pelbagai rasa.. ade bermacam dugaan... tempuhi dengan sabar dan redha...

Khairiatunisa Bt Mokhtar.. (kot masih betoi ejaan nye)
dia suke kaler hijau

tak terniat lagi nak bermusuhan dgn ko...
kalau aku ni tersilap... harap ko leh maafkan... tp kot ko tak rela nak maafkan... terpulanglah pade ko..

nisa...

kisah lame tak perlu nak di kenang... cube baiki kesilapan lalu... sama sama kite belajar dari kesilapan...
mungkin ade silap salah dosa yang tak kita sedar mahupon kite sedar menyebabkan kite manjadi bergini...

aku tak bercakap untuk kau seorg... aku juge perlu ingatkan diri aku juge...


jika!!

kau masih tak mampu nak maafkan aku......... tak perlu kite menjadi musuh dunia akhirat... cukup sekadar kite membawa haluan masing2

baby.. (yeah!!! panggil untuk GF aku yang paling sweet, sbb aku tak pernah memanggil  yang lain dengan perkataan ini.)

Baby... jika hati masih rindu...
kita masih boleh berkawan secara baik....dari hujung rambut sampai hujung kaki... aku ikhlas berkawan kalau ko mahu....

jika bermusuh itu jalan yang dipilih... ikut lah care kamu... tak mampu aku nak halang...

andai ko merasa diri aku ini teruk sangat... ko kena ingat... org ni ( khairol Azimin ) lah yang ko pernah sayang....

dulu kite hanya remaja... masih belom matang.... 7 tahun sudah berlalu.. aku rasa cukup untuk mendewasakan kita....

terima kasih...
kerana... salah satu faktor membawa aku sehingga ke tahap ini... adalah diri kau.. selain dari ibu bapa dan orang yang menjadi penguat semangat.. dan juga org yang setia hidup susah dan senang dengan aku (nurulhusna)...


cube ko kenang secara positif kisah kisah lame... ia akan membuat ko ketawa... dan merasakan hidup itu sangat indah.. tp jika ko mengenang secara negetif..... menitis air mata mengalir di pipi kerana ko merasa pedih di hati...

cukup lah kite menjadi remaja yang tak matang......

sekarang umo aku dah 26.. dan ko 27 (11/06/85). mmg cukup dewasa... 

terima kita berpisah kerana tiada jodoh... tak perlu lagi nak bercerita tentang hati luka....

Ikhlas dari aku.. untuk ko... aku mohon maaf.... 

psst.status yang aku maki ko aku delete dah...
yang nak p Mauritius tu... - aku dah smpai sane.. aku check in kat Fb.. amik gambo byk2... nnt ko tengok ler fake ke tidak...


aku sertakan no phone  aku kat sini 0126992413
yang  Ikhlas
khairol azimin







Selasa, 27 November 2012

Jom kite Meroyan

Assalammualaikum & salam sejahtera

lame aku tak menconteng di dalam laman blog ni....
 tp ape aku nak upkan dalam ni... aku ni bukan seorg penulis tegar... yang mampu dok di depan lappy or pc menconteng arang.. huhuh


dalam kehidupan ini tak semua nye berpihak kepada kite.. ade yang sayang kite.. ade yang suke.. ade yang benci.. ade yang benci tp rindu.. ade yang rindu tp malu...

ari ni..

buka FB... kat lappy... tengok ade yang subscribe aku... bukan aku kisah sgt pon... kot nak add.. aku appove ja.. heheh.. tak ade ape... mybe ko nak tahu ape aku wat skrg.. ke ko rindu.. ke ko nak tengok aku.. hehe
ape ape je lah....


then.. bile tengok notification ade bg tahu dia subscribe... aku pon buka profile dia.. hehehe
sekali tengok status nyte

apa ke hal aku subscribe dia ni???
i blame iphone sensitive touch screen for this!!!
btw, lawak betul status mcm tu.. you cant impress me with the fake status, man!!
definitely no.. :)


kahkahkah...aku tak tahu ko bace status mane?mybe status aku nak p berjalan jauh? hehehe... yes...bukan nak impress sesapa pon...buat ape? ade untung ka? dapat duit?sorry kak... ke ko mmg benar2 terasa? hehe..


sekali lagi aku tegaskan... 
hidup aku lebih baik berbanding dulu.. N paling peting lebih baik dari kamu...


just to nak bg tahu pade kamu
every month my expenditure almost 12k above..
don believe me? i can copy my bank statement for u... 

kamon laaaa.... jgn pandang rendah sgt kat org....
aku mampu ada kan 
Ranss Services Sdn Bhd 
laman web sila klik disini..

aku juge share Holder KLM integrated dengan pegangan share 35%..

company kecik? ye.. mmg kecik... cukup le aku nak makan.... 

rumah ?

ohhh ye .. aku dah beli 2 bijik rumah... ko nak sewa ker?

tak hebat mane kalau ko ade kertas yang di namakan degree tu...

(telah di padam.... harap maaf)



barang ko pon ade aku simpan... hehehe

termasuk laaa baju2...
hehehe aku masih gune.. sbb masih elok.. tengok laaa sape jage 

*mood.. "sepatah dua kate kepada Nisa Mokhtar"...




Isnin, 9 Julai 2012





Ranss Services Sdn Bhd
E-2-22, IOI Boulevard, Jalan Kenari 5
Bandar Puchong Jaya
47170 Puchong Selangor
03-80737286
03-80737287
info@ranss.com.my
www.ranss.com.my
facebook


Ranss Services Sdn Bhd


Ranss Services Sdn Bhd was formed for the sole purpose of providing contract cleaning services for factories, commercial lots, industrial lots, colleges, bank, car showroom & services, club golf, resorts and etc.

All our shareholders have rich experience and knowledge in the janitorial, waste disposal and other related services. Even though shareholders who are involved in operation never had any training, they obtained every single knowledge through experience from scratch. Thus, hands on knowledge have been the cause of the accelerated growth significantly in relation to our operation.

This is to enhance our capability and competitiveness.
We continue to polish our performance with the acquisition of new machinery and inclusion of experience staff into our operation. A quality control team (QCT) has been set up to inspect work quality in site to ensure the standard of work. The QCT team is to coordinator with all other staff pertaining to work problems and to provide feedback to the management.


Our Expertise
When it comes to working high above the ground, we have the experience and skill that has been time-tested and proven. Safety remains our top priority, both safety of our staff and bystanders as well as all who are in and around the building.

We work with our clients to identify the needs and concerns of each particular job no matter the size. Our teams perform their services without disrupting the normal day-to-day routines at your place of business.

We utilize one of the following high rise cleaning techniques to achieve the best results for our clients by using:
Gondola
Rope access
Scaffolding
Crane
Skylift
We apply our high rise cleaning expertise for the following areas:
Cleaning domes
Cleaning building structures
Cleaning glass window and frames
Cleaning roof and ceiling of buildings


Our Specialized
Through the years, Ranss Services has acquired the expertise and knowledge in providing very specialized cleaning for today’s innovative industries.

1.Cleanroom
The No. 1 priority is contamination control in the cleanroom, as such, we have the state-of-the-art cleaning products and a team of well-trained cleaning staff equipped to handle this type of specialized cleaning needed in the semi- conductor industry.

We ensure that the cleanroom is clean which means the quantity of floating dust or fine particles as well as bacteria in the air is under controlled. The efficiency in dust control in this critical area will prevent downtime and loss of revenue.

2.Kitchen Cleaning
Our kitchen cleaning services ensure that your kitchen is not only clean, but also easier for your staff to cook, prepare and store food. In addition, a clean kitchen is more hygienic and safe.

We ensure that your equipment is grease free and bacteria free. This promotes optimum performance of your equipment; in addition, it ensures the safety of your kitchen staff, restaurant workers and customers. Ultimately, this will prevent any disruptions to your business.

Our kitchen cleaning services take care of the following areas:
• Cleaning the surfaces of commercial kitchens
• Cleaning the hood and exhaust system
• Cleaning the ventilation system
• Cleaning the exhaust fans

3.Highway Cleaning
Our goal is to help maintain a clean and pleasant experience for everyone using the city highways.

We provide the following specialized highway cleaning services:
• Road sweeping and cleaning services
• Grass cutting
• Landscape maintenance services
• Cleaning road dividers, toll booths, toll operators’ building, signages etc

4. Institutional Cleaning for Universities and Educational Centers.
We provide a comprehensive scope of cleaning and maintenance services for universities and educational centers to provide a clean and healthy environment for everyone.
• General office and building maintenance services
• High rise cleaning for internal and external of buildings
• Hostel cleaning
• Floor care maintenance
• Pest control services
• Cafeteria and kitchen cleaning
• Landscape maintenance

5. Building Maintenance Cleaning
Contractual cleaning service caters to the maintenance of various properties; office building, shopping complex, trade center, condominium, factory, workshop, warehouse, stadium and sport complex, theme park, terminal, etc.

6. Stone Care
Treatment service caters for the maintenance & restoration of granite, marble, natural stone, ceramic, wooden, synthetic and fabricated floor finishes.

 7.Office Cleaning
General office cleaning and tea lady services cater for corporate office, including pantry & tea service, and sanitation of office telephone.

8.Carpet & Upholstery Cleaning
A robust, fast-action, fast-drying cleaning service caters for natural wool and synthetic fiber carpet, fabric upholstered sofa, chair, wall and partition.


Mission:
To deliver innovative world-class services for our customers through our core business in cleaning services and dedicated to provide services of the highest quality yet at a reasonable price for worldwide customer satisfaction.

Vision:
To ensure professional and efficient services to all out clients, who have entrusted their premises to our hands.







Rabu, 9 Mei 2012

28 Mei 2012

Apa yang menarik


Tunggu!!!

Selasa, 1 November 2011

Boikot Tiket Final 2011










Ahad, 30 Oktober 2011

Final Piala Malaysia

Hey salam...
Setelah Midin Anjing serta geng Fam membangsatkan penyokong dan peminat bola sepak malaysia...
kami rasa tertindas kerana peniagaan bola sepak ini...


seawal 4 petang aku dah ke stadium Shah Alam untuk memberikan sokongan padu kepada pasukan kesayangan ku beraksi di pentas final.


kami telak memboikot perlawanan ini kerana tiket yang mahal RM 50.00 untuk dewasa..


kami telah berarak di stadium bersama  Ultras dari setiap negeri.


aku telah di tahan oleh FRU... muahahah mmg tak dapat aku lupa kan hahaha
mmg best...


kami terus Chant di pintu masuk Stadium.


dan akhir nye kami masuk ke stadium tanpa tiket pada separuh masa ke 2




masuk dengan penuh bergaya... masuk jajah dan terus menakluk menyokong N9...


Hidup Negeri sembilan...



Isnin, 24 Oktober 2011

huh!!

Nak g Bercuti Kat mana neh.... 

Thailand laaaaaaa

hahahaha

Koh Samui.....

Jumaat, 14 Oktober 2011

cuti ler

aku cuti 4 hari hahhahha